Meldingen
Alles wissen

Somfy IO lighting variation 10v sturing voor ventilatie


WDPE
 WDPE
(@wdpe)
Nieuw lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een creatief projectje met Somfy, waar ik graag jullie inzichten rond vraag.

Situatie: ik heb:
- een centraal ventilatiesysteem Brink Flair 325 plus met 10 volt stuuringang;
- somfy tahoma
- somfy lighting variation

De Lighting Variation is bedoeld om LED verlichting te dimmen, middels een 10 volt sturing. Nu zou ik dit mechanisme graag gebruiken om het debiet van mijn ventilatie te sturen. Dit omdat ik reeds de Tahoma heb voor de rolluiken. Over alternatieve oplossingen gaat deze post dus niet, enkel over de haalbaarheid van mijn projectje.

De Lighting variation heeft 3 kabels: één stroom (stopcontact), één stroom voor de LED dimmer (die door de adapter kan geschakeld worden, 0 of 1) en één kabel voor de 1-10v sturing van de dimmer. Die laatste kabel sluit ik aan op de 10v sturings-ingang van mijn ventilatiesysteem.

Het probleem is... dat dit niet werkt momenteel. De ventilatie-unit reageert niet, wanneer ik de Lighting Variation feller of minder fel zet. Somfy tech support zegt vlakaf (en niet onterecht) dat dit artikel enkel voor LED verlichting is, en wil dus niet meedenken wat er mis is. Ik heb met een spanningsmeter geen enkel resultaat gemeten, wanneer ik de instelling vd adapter wijzig -> mogelijks defecte unit.

Heeft iemand ervaring met de Lighting Variation, en kan mij bevestigen dat mijn denkpiste wel degelijk steek houdt? (of juist niet)


Citeren
Onderwerp trefwoorden
Deel: