Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Algemene forumregels

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Likes
1,178 Bekeken
Rob
 Rob
(@robbert)
Eminent Member Admin
Topic starter
 

Het is belangrijk om onderstaande forumregels goed door te lezen. Forumleden dienen zich te houden aan deze regels om te zorgen voor een overzichtelijk, vriendelijk en betrouwbaar smart home forum. 

Registratie en lidmaatschap

Smarthomeforum.nl is openbaar op het internet te vinden. Hierdoor heeft iedereen toegang tot reeds geschreven onderwerpen, berichten en vragen. Echter dient men zich te registreren om deel te kunnen nemen in discussies en voor het reageren op vragen en onderwerpen.

In veel gevallen dienen berichten van nieuwe leden eerst goedgekeurd te worden door moderators voordat ze online verschijnen. Dit is om de kwaliteit van het forum te behouden. Bij het registreren bij Smarthomeforum.nl ga je akkoord met deze huisregels.

Members die zich niet houden aan deze huisregels kunnen verwijderd worden, waarna het lidmaatschap direct wordt beeïndigd. Een account aanmaken en registreren voor Smarthomeforum.nl is gratis en compleet vrijblijvend.

Welke gegevens wij verzamelen en hoe wij deze gegevens beveiligen kun je lezen in ons privacy statement.

Copyright en eigendommen

Alle teksten (waaronder onderwerpen, vragen en reacties) zijn eigendom van Smarthomeforum.nl of van het lid dat het bericht geschreven heeft. Het is nooit toegestaan om deze teksten zonder schriftelijke goedkeuring van Smarthomeforum.nl te gebruiken of te veelvoudigen.

Wanneer in een reactie een citaat, opmerking van een andere bron of een afbeelding gebruikt wordt, dient hier ten allen tijden een bronvermelding bij te staan. Hou er altijd rekening mee dat je nooit zomaar logo's, teksten of andere vormen van media van derden kunt gebruiken zonder schriftelijke toestemming. 

Plaatsen van berichten

Probeer bij het plaatsen van berichten altijd zo duidelijk mogelijk te zien. Gebruik duidelijk en eenvoudig woordgebruik.

Zoek altijd eerst met behulp van de zoekwidget naar soortgelijke onderwerpen en vragen. De kans is namelijk aanwezig dat er reeds onderwerpen geplaatst zijn met dezelfde vraag of hetzelfde onderwerp.

Om de kans op een goede reactie te vergroten is het aan te raden om netjes te schrijven. Let op interpunctie, taalgebruik en de keuze van woorden. Het heeft geen zin om dezelfde vraag meermaals te stellen via het forum: deze worden dan ook direct verwijderd.

Blijf bij het onderwerp

Wanneer je reageert op een vraag of discussie dien je bij het onderwerp te blijven. Open nooit een nieuwe vraag in een reeds bestaande vraag of onderwerp: dit zorgt voor een onoverzichtelijk verhaal. In dit geval is het slimmer om een nieuw onderwerp te starten bij wellicht een ander forum topic. Moderators checken dagelijks berichten; indien deze in hun ogen niet op de juiste wijze in het forum staat ingedeeld, hebben zij de mogelijkheden om het topic te verplaatsen.

Smarthomeforum.nl is daarbij een forum gericht op smart home toepassingen en vraagstukken. Hou je onderwerpen en vraagstukken dan ook bij smart home. Voor alle andere onderwerpen kun je misschien beter Facebook openen.

Gedragsregels

Bekijk hieronder de belangrijke gedragregels voor leden van Smarthomeforum.nl. Dit is niet toegestaan:

 • Schelden
 • Beledigen of kwetsen
 • Racistische uitlatingen
 • Discrimineren
 • Pornografisch of schokkend materiaal plaatsen
 • Privégegevens van personen plaatsen
 • Bedreigen

Plaats berichten met fatsoen!

Verboden op Smarthomeforum.nl

Een aantal zaken zijn verboden op Smarthomeforum.nl. Bekijk de lijst met zaken die niet zijn toegestaan:

 • Adverteren in berichten
 • Spammen
 • Promoten van specifieke producten of merken
 • Je voordoen als een merk (wij verifiëren merkeigenaren)
 • Reclame voor websites die niets bijdragen aan het bericht
 • Plaatsen van berichten met copyright berustend materiaal

Klachten of opmerkingen

Bij klachten over Smarthomeforum.nl of opmerkingen kun je direct contact met ons opnemen. Let op: dit is niet voor specifieke smart home vragen, daarvoor kun je gebruik maken van de forummogelijkheden. 

Beheerders en moderators behandelen elke klacht en stellen je op de hoogte over de te nemen acties of gewenste oplossingen.

Toegestaan door beheerders

Beheerders kunnen net wat meer dan leden. We stellen beheerders (moderators) aan om te zorgen voor een overzichtelijk forum waar dagelijks toegevoegde waarde plaatsvindt voor onze leden. Beheerders kunnen onder andere:

 • Berichten of topics sluiten
 • Berichten of topics als opgelost markeren
 • Berichten of topics verplaatsen naar andere onderwerpen
 • Berichten of topics verwijderen indien deze ongepast zijn
 • Leden (tijdelijk) verwijderen indien zij zich niet houden aan bovenstaande huisregels
 • Nieuwe onderwerpen aanmaken indien hier vraag naar is
 • Sturen van persoonlijke berichten via e-mail (bijvoorbeeld waarschuwingen)

Voor nu: heel veel plezier op hét smart home forum van Nederland!

Dit onderwerp werd gewijzigd 4 jaren geleden 2 keer door Rob

Co-Founder van Smart Brothers en schrijft dagelijks op Smarthomeweb.nl.

 
Geplaatst : 03/01/2019 11:40 am
Deel: